עונת המלפפונים
אחרי שבשבוע שעבר נתנו מקום של כבוד לעגבניות, הגיע תור השותף המושלם לסלט.
מכירים שהמלפפון מתחיל להתעיף, להתכווץ, להתגמש ולאבד מהפריכות שלו מהר מאוד?
האם ביכולתנו להאריך את הפריכות שלו ולשמור על מלפפון קריספי וטעים גם 10 ימים? כןןןן.
באחסון נכון, תזרקו פחות ותהנו לאורך זמן.
לפני הכל חשוב לזכור – מלפפון הוא סופר רגיש כ95% מים.
נתחיל עם שני כללים בסיסיים באחסון פירות וירקות.
1. ירקות ופירות מפרישים באופן טבעי גז שנקרא אתילן, רמת האתילן המופרשת מכל פרי וירק תשפיע על אופן האחסון שלהם במקרר. כך שנזהר באחסון פירות וירקות מסויימים בסמיכות לירקות ופירות שמפרישים כמות גדולה של אתילן.
תפוחי עץ, אגסים, בננות ועגבניות מפרישים כמות גדולה של אתילן ולכן נמנע מלאחסן אותם לצד חסה, מלפפונים ועוד ירקות רגישים אחרים (שלא יתחילו לבכות).
2. יש כאלו ששוטפים פירות וירקות לפני הכנסתם למקרר. פירות וירקות רטובים נוטים להתקלקל מהר יותר, לכן נכניס רק לאחר יבוש מלא.
אז הרחקנו את המלפפון משאר הירקות ודאגנו שהוא יהיה יבש – מה הלאה???
אחסון אופטימלי – קופסא פשוטה מרופדת בנייר סופג (בתחתית ומעל המלפפונים). כאשר המלפפונים במקרר הקופסא סגורה ובכל פעם שאני מוציאה מלפפונים מהמקרר אני דואגת לנגב את הלחות שמצטברת על המכסה מבפנים.
הנייר סופג את הלחות והמלפפונים נשארים קריספיים.
בשום פנים ואופן לא להשאיר את המלפפונים בתוך שקית סגורה, הם נרטבים ונרקבים.
ממליצה לבחור מלפפונים מבריקים, בעלי קליפה בהירה יחסית (לא צהובה) וירוקים, ללא פגמים וקצוות רכים. הגודל לא קובע – הגדולים נחשבים מרים, כך שגם אם הגדולים מרשימים רצוי לקנות קטנים.
בעניין השעווה, המלפפונים מצופים בדונג בכדי למנוע איבוד לחות והארכת חיי מדף. זו מותרת לאכילה על פי הFDA. במידה ובכל זאת רוצים להוריד אותה, אני ממליצה לעשות את זה לפני האכילה- הסרת השעווה מקצרת את חיי המדף של המלפפון.
איך? הסרה, שפשוף המלפפון במים עם חומץ ביחס של 50:50 ואז לשטוף במים, או סתם לקלף.