מעבר לתקנים הקבועים בחלב, היצרן מחויב לעמוד ב9 דרישות:
מזון אורגני בלבד, מזון ללא הנדסה גנטית, לפחות 50% מזון גס, רק מרכיבים מהצומח, איסור שימוש בהורמונים למיניהם, טיפולים לפרות ברפואה מונעת ורפואה חליפית, אין שימוש בתרופות כימיות, תנאי מחיה משופרים, פרות מגודלות מיומן הראשון רק בשיטה האורגנית.
ככל שאני יודעת יש רק רפת אחת בישראל המאושרת לייצור חלב אורגני, רפת הרדוף.
חשוב לי לציין כי גם בחלב רגיל לא אמורים להמצא חומרים כימיים ושאריות אנטיביוטיקה ובדיוק בשביל זה עובר החלב בכניסה למחלבה בדיקות כאלו. נדיר מאוד שנמצאים חומרים כאלו בבדיקות וכשנמצאים החלב נפסל מיד.
אז האם עדיף אורגני?
ברמה הבריאותית אין באמת יתרון מוכח להרכב החלב האורגני על חלב רגיל, אם כי יש שיאמרו שפרה שאוכלת טוב יותר מניבה חלב יותר אבל אין לזה הוכחה מדעית מבחינת מרכיבי החלב.
ברמה המוסרית כמובן שיש הבדלים מהותיים בתנאי הגידול אבל זה לא שאני טל גלבוע, אז כל אחד שינהג כפי ראות עיניו.
וחלב בלי לקטוז – הכיצד?
בחלב פרה יש לקטוז באופן טבעי. במחלבה מוחדר אנזים מסוים (לאקטז) שתפקידו לפרק את הלקטוז (כמו בגוף) לחד סוכר (גלקטוז וגלוקוז). כך אנחנו מקבלים לקטוז מפורק (או נטול לקטוז). בחלב דל לקטוז מפורק הלקטוז רק באופן חלקי. אגב, מאחר שטעמו של הגלוקוז מעט מתוק יותר, חלב דל או נטול לקטוז יקבל בעל טעם מתוק יותר מחלב רגיל.
לגבי חלב מועשר – לא מתכוונת להרחיב בנושא אבל באופן כללי ממליצה למי שמעוניין להעשיר בתוספי תזונה לעשות זאת דרך נטילת תוספי תזונה בנפרד . מבטיחה להתייחס לכך בנפרד בפוסט העוסק בתוספי תזונה ומזון מועשר.
מקווה שאתם/ן כבר באווירת החג, משתדלת בכלל כוחי לתרום…