תפוחים ושעווה

an apple a day keeps the doctor away ?האמנם
התפוחים אותם אנחנו צורכים מצופים בשעווה (סינטטית או טבעית), בזה אין כל חידוש.
השעווה תפקידה להחליף את השעווה הטבעית המגנה על התפוחים על העץ, להבריק את התפוח ולהאריך את חיי המדף שלו.
הדעות ביחס לסיכונים בצריכת השעווה המצפה את התפוח חלוקות. ניתן לסכם זאת בכך שהFDA אישר שימוש בציפוי שעווה (קרנובה) להגנה על הפירות ואין בכך סכנה בריאותית ממשית.
עם זאת, יתר סכנה טמונה דווקא בחומרים המוספים לשעווה בעת ציפוי התפוחים בבית האריזה.
לציפוי התפוח מוסיפים גם חומרים מעכבי הבשלה, נגד מחלת הצירבון וקוטלי פטריות (מרפאן – פונגציד, DPA – אנטיאוקסידנט, 1MCP – בלוקר של אתילן) אלו חומרי הדברה כימיים המוספים לציפוי.
גם אלו בכמויות מזעריות אינם נחשבים מסכני חיים ומאושרים לשימוש על ידי הרגולטור בכמויות יחסית גבוהות (מה שמעיד עליהם כפחות מסוכנים) אך בהחלט רצוי להמנע מצריכתם.
איך ניתן להפטר מציפוי התפוח?
1. הכי בטוח – פשוט לקלף (אבל אז מאבדים את הויטמין בקליפה).
2. מרתיחים סיר עם מים ב45 מע"צ, מוסיפים מעט חומץ, מניחים את התפוחים במים ל10 שניות (לא יותר כדי לא לפגוע בויטמינים) ומנגבים.
3. צורכים תפוחים לא מצופים (תתפלאו, עוד יש כאלו), אחד מהם הוא הזן הזהוב (זה עם הנקודות השחורות הקטנות שנראה פחות מזמין – עכשיו ברור למה) או אורגניים שם חומרים אלו אסורים בשימוש.
לסיכום – כדי לא לשפוך את התינוק עם המים, תפוחים בריאים ומזינים מאוד למרות חומרי ההדברה אותם אפשר לנטרל באופן פשוט יחסית.
זהו, שיהיה לבריאות.
לחוק ה-5 שניות אין באמת תועלת
סוכר ומלח יכולים לשמש כחומרים משמרים
קנולה היא בעצם ראשי תיבות לCanada Low Acid