מה אנחנו יודעים על ביצים? לרובנו יש תמונה בראש של רפי גינת מכריז "ס-ל-מ-ו-נ-ל-ה!!, ומה עוד? זהו.
אז מה חשוב לבדוק ולדעת על ביצים?
תרנגולות מטילות ביצים מאותו הפתח של יציאת הצואה שלהן. לכן לעיתים ישנו לכלוך נראה לעין על קליפת הביצה.
לביצה שכבה העוטפת אותה ותפקידה להגן על הביצה מפני כניסת זיהומים. לכן, כאשר הביצים מגיעות לאריזה, הן לא עוברות שטיפה בכדי לא לפגוע בשכבת ההגנה, אלא רק ניקוי בלחץ אוויר.
ברגע ששכבת ההגנה תיפגע הביצה תהפוך חשופה ואוויר יכנס פנימה, כך מתחיל תהליך של קלקול.
לכן- אסור לשטוף ביצים!!!!!!
לאחר הורדת הלכלוך בלחץ אוויר, מגיע שלב הדפסת התאריך על הקליפה. אח"כ מסדרים בקרטון . כל זה קורה בסביבה מאוד מאוד לא הגיינית.
לכן – לא! משאירים! קרטון! ביצים! במקרר!!! (דמיינו אותי צועקת כאן) – זה מזוהם בטירוף.
הביצים נשמרות בנפרד מכל המצרכים – מומלץ בכלי אחר.
טריות הביצה-
ישנן מספר דרכים לבחון את רמת טריות הביצה.
1. מבחן ראשון הוא מבחן הציפה (לא מתלהבת – ישנה סכנה לזיהום, כניסת חיידקים). מכניסים ביצה לכוס עם מים. במידה והיא שוקעת היא טריה, במידה וצפה לגמרי היא לא ראויה למאכל (בתמונות).
2. לאחר שבירת הביצה ניתן להסתכל על החלבון והחלמון. אם החלבון נוזלי ומתפשט והחלמון נשבר בקלות- הביצה לא טריה (בתמונות).
אם הביצה צפופה על שטח קטן בצלחת, החלבון גבוה, ותא האוויר בקליפה קטן, הביצה טריה.
ביצה קשה למשל קשה להכין מביצה מאוד טריה, כי לאחר הבישול מאוד קשה לקלף את הביצה. החלבון נדבק לקליפה. רק כ-3 עד-4 ימים אחר ההטלה תתקלף הקליפה בקלות.
תשובות לשאלות נפוצות נוספות:
– דם בביצה, הכי טבעי בעולם. בקריעת כלי דם (בד"כ בשחלה) יטפטף הדם לתוך הביצה. אין בכך כל סיכון בריאותי.
– בביצים חומות דם שכיח יותר. מכשיר שיקוף ייעודי יודע לגלות דם בביצים לבנות בעוד בביצים חומות מתקשה המכשיר לזהות את הדם.
זהו, מקווה שהחכמתם.