נטורינה – עדיפה על מרגרינה?

ההבדל בין ממרח שומן מכל סוג (מזולה, נטורינה) לבין מרגרינה היא אחוז השומן.

על פי התקן מרגרינה מוגדרת מ80% שומן ומעלה. מזולה ונטורינה עומדות על 79% שומן ולכן ניצלות מההגדרה מרגרינה.

לגבי ההבדל בין מזולה לנטורינה – שניהם מורכבים ברובם משמן צמחי כלשהו (הכי סביר להניח שמדובר בשמן דקלים) ואחוז נמוך יותר (סביב ה30%) של שמן מזוכך. בנטורינה קוקוס ובמזולה קנולה.

אנחנו מניחים ששמן קוקוס הוא טוב יותר מאחר שאנחנו רגילים לשמן קוקוס בכבישה קרה (ההוא מהצנצנות), במקרה הזה מדובר בשמן מזוכך (כך שאין לו היתרונות של שמן בכבישה קרה). כך שאני לא רואה מה היתרון הגדול ביחס למזולה לדוגמא (מלבד הטעם הקצת שונה).

אם נדרג רגע לפי שומן רווי, בנטורינה יש 50 גרם שומן רווי, במרגרינה יש 37 גרם שומן רווי (ל100 גר'), במזולה יש 28.4 גרם שומן רווי.

לגבי שומן טרנס. במרגרינה ומזולה מצהירים על 0.6 ובנטורינה מצהירים על פחות מ0.5 כך שזה די אותו הדבר (כי מותרת סטייה בבדיקה).

לגבי המחיר – במקומות אותם בדקתי מחירה גבוה יותר מהאחרות.

לסיכום – לא מצאתי יתרון כלשהו בשימוש בנטורינה ביחס למזולה או מרגרינה מבחינת הרכב החומרים, השומן רווי או המחיר.

לעשות סיפור ארוך קצר – מכרו לנו את המילים קוקוס ונייצ'ר (נטורינה) ואנחנו הסקנו שמדובר במוצר טוב יותר – כרגיל, האחריות נשארת אצלנו הצרכנים.

תפוחי אדמה עדיף לאחסן בחושך
עגבניה מפרישה גז אתילן ולכן לא כדאי לאחסנה ליד מלפפון
סוכר ומלח יכולים לשמש כחומרים משמרים