שניצל תירס

המוצר שמציל כבר שנים הורים עצלנים.

טוב, אז אני יודעת שלשניצל תירס יש שם של ג'אנק פוד ואני יודעת שיש בתים שלא מוכנים להכניס אותו אליהם והלוואי והייתי כמוכם אבל אני לא. אז אם כבר אז כבר. הלכתי לבדוק ארבעה מותגים. ויצאתי עם מסקנות…

ראשית, אקדים ואומר, כל המסקנות שלי נוגעות לחומרי הגלם כפי שהצהיר עליהן היצרן ולא על בסיס בדיקות מעבדה. חוץ מזה – מסקנות לגבי טעם אתם מוזמנים להסיק בעצמכם – לא אתייחס אליו כאן.

אז מה בדקתי?

טופ שף (רמי לוי).

טיבון ויל (שופרסל).

טבעול (אסם נסטלה).

זוגלובק.

נתחיל מהסוף: המוצר האיכותי ביותר (ע"פ הצהרות היצרן) הוא של טבעול.

55% תירס (האחוז הגבוה ביותר ביחס לשאר).

אין שימוש במייצבים, אין צבעי מאכל לא טבעיים, אין סויה בכלל (רק חלבון חיטה ושמן קנולה) ואין תוספת סוכר בכלל – האמת? ממש לא רע ולא ראוי למוניטין הגרוע שיצא לו.

בשופרסל 52% תירס, יש תוספת סוכר ויש שימוש במייצבים, חלבון סויה ושמן סויה.

ברמי לוי 48% תירס, שימוש במייצבים, תוספת סוכר, חלבון סויה ושמן סויה.

בזוגלובק 34% תירס, מייצבים, סוכר, חלבון סויה ושמן סויה.

אני לא מחפשת להשחיר אז בואו נתמקד רק בטבעול. זה אוכל מתועש – כן, בתירס אין המון ערך תזונתי – גם נכון, אבל זה בהחלט לא נכנס לקטגוריה של ג'אנק.

הוציאו ממנו את הסויה, אין בו תוספת סוכר, אין בו חומרים לא טבעיים, בקיצור נראה שעשו עבודה.

לא ממליצה לבסס תזונה ביתית רק עליו אבל הוא בהחלט פתרון סביר לתקופות קשות ואני אפילו מודה שהופתעתי מאוד לטובה ביחס למה שחשבתי שאני יודעת.

קצת נחמה בתקופות לא פשוטות – שתהיה שבת שלום.

אהה, ולא, אין לי שום עניין או עסק עם חברת אסם ואף אחד לא ישלח לי שקיות שניצל תירס בעקבות הפוסט הזה.

שתפו שתפו…

*הבהרה ביחס לחלבון הסויה (לאור ריבוי התגובות בנושא) – טבעול השקיעה מאמץ טכנולוגי רציני על מנת להוציא את חלבון הסויה מהשניצל לאור השם הרע שיצא לו בעבר (שלא בצדק). אין כל בעיה בחלבון הסויה, אני פשוט מעריכה את האתגר הטכנולוגי – סליחה אם הבהלתי.

לקרמבו בבבריטניה קראו בעבר "ניגר"
לחוק ה-5 שניות אין באמת תועלת
סוכר ומלח יכולים לשמש כחומרים משמרים