תחליף מזון לתינוקות

אוקי, אז ברור לכולנו אין על חלב אם בעולם. אבל יש אילוצים ויש עניינים ויש מצבים בהם את ממש צריכה לנסוע לשבועיים בטוסקנה (מאוד מקווה שאתה קולט את הרמז הדק).

בקיצור, כשאין ברירה אין ברירה…

איך בוחרים תמ"ל? בדרך כלל מתחילים עם מותג מסוים בשלב 1 ונשארים איתו לנצח, זו טעות כי כל החברות משקיעות מאוד בשלב 1 אבל אחר כך יורדות ברמה. אחד הלקחים מאירוע רמדיה הוא לגוון את התמ"ל אחת לתקופה בכדי שאם במקרה קיים חס וחלילה ליקוי במותג מסוים הוא לא ייצר פגיעה בתינוק לאורך זמן. לדעתי יש שני אלמנטים מרכזיים בבחירה: רכיבים ותגובת התינוק לתמ"ל. תגובת התינוק סובייקטיבית בעוד הרכיבים אובייקטיבים – אז יצאתי לבדוק…

הלכתי לסופר ובחנתי שלשה מותגים ידועים על פי הצהרת היצרן שלהם, סימילאק, מטרנה ונוטריליון (כולם שלב 3, סדרת בסיס). מצאתי הפתעות. אז ככה, אחד ההבדלים המהותיים שמצאתי בין החברות השונות קשור בתרכובת השמנים המוספת.

טיפה על שמנים על קצה הכפית (מקווה שראיתם מה עשיתי כאן). הכי נוח לתעשיין להשתמש בשמן דקלים, הוא יציב יחסית וזול לשימוש, מצד שני הוא נחשב פחות ידידותי לגוף האדם. שמנים כמו זית, קוקוס וחמניות יקרים יותר ומצד שני בריאים יותר.

במטרנה – בכלל לא מפרטים לנו אילו שמנים כלולים בתערובת מלבד שמן סויה שמוצהר כאלרגן. עכשיו בואו, אני אם הייתי משתמשת בשמן קנולה הייתי רצה לספר לחברה. מה שגורם לי להניח שמשתמשים שם בשמנים אחרים – אבל כאמור, אני לא יכולה לדעת.

בנוטריליון – מצהירים על שמן דקלים (יחד עם שמנים אחרים איכותיים) בתערובת (לפחות הם מספרים).

בסימילאק – יש פירוט מלא, אין שמן דקלים כלל. כאמור, על פי קטגוריה זו הוא העדיף ביותר.

עוד סוגיה היא הסוכר בתמ"ל. סוכר מהווה מרכיב משמעותי בתמ"ל (וגם בחלב האם כך שאין מה להלחץ, הם צריכים את זה הקטנים). השאלה היא באיזה סוג סוכר משתמשים?

בחלב האם יש לקטוז (דו סוכר המפורק בעזרת אנזים הלקטאז על ידי הגוף לגלוקוז וגלקטוז). לכן הייתי מעדיפה שגם בתמ"ל יעשה שימוש בלקטוז בלבד.

נוטריליון וסימילאק אכן משתמשים בלקטוז בלבד. מטרנה מערבבים לקטוז יחד עם גלוקוז (אחד מתוצרי הלקטוז). לגבי השאלה מה עדיף? קשה לענות, כפי שאמרתי בהתחלה עדיף לקטוז, מצד שני אם יש אי סבילות ללקטוז יתכן שהילד יתמודד טוב יותר עם מטרנה.

אגב – לרוב, אי סבילות ללקטוז מתפחת רק לאחר גיל הילדות מאחר שבאופן אבולוציוני גופנו מפריש לקטאז (האנזים המפרק את הלקטוז) כל עוד אנחנו יונקים ולאחר הפסקת היניקה אין לגוף יותר צורך באנזים. לאחר מכן, אנשים מסוימים מפתחים אי סבילות ללקטוז מאחר שגופם מתקשה לפרק אותו בהיעדר הפרשת לקטאז מספקת.

לסיכום – מצאתי כי על פי הקטגוריות הללו בלבד השימוש בסימילאק משתלם.

בנוגע לכל תוספי הויטמינים והמינרלים המוספים, פרט לכך שבמטרנה יש פחות סידן מבמתחרים, הם די דומים (עם סטיות ממש מזעריות לטובת סימילאק) בכל המותגים כך שלא ראיתי לנכון לפרט אותם כאן.

ועוד מילה אחת קטנה לגבי מכשיר להכנת תמ"ל – בחייאת שחררו מהשטות הזו. במקרה הטוב תחסכו כמה דקות, במקרה הרע תקבלו תינוק מאושפז בגלל ליקוי בהגדרות המכשיר.

למען הסר ספק – אין לי כל קשר עם סימילאק, לא קיבלתי מהם דבר ולא טעמתי את התמ"ל שלהם מעולם (גם לא ילדיי).

כפית מתכת לא עוזרת להארכת חיי מלפפון
שמנת מתוקה לא צריך לשמור במקרר
תפוחי אדמה עדיף לאחסן בחושך