עצות לקמפינג הקרוב

תרומתי הצנועה להכנות שלכן/ם… 12 הדיברות ליוצאים לקמפינג… לגמרי מוזמנים להוסיף בתגובות כל עצה מועילה…

1. לקנות מוצרים באריזות קטנות ולא גדולות (למרות ההבדל הכספי). אריזה פתוחה שלא סיימנו מזדהמת ובשמש הנוכחית זמנה קצר יותר מזמנה של מיכל שיר במפלגה ספציפית. מוצרים רבים נארזים באריזה מבוקרת (אריזה בגז) המסייעת לשמור את המוצר כשהוא סגור.

2. חולים על קפה ואין ארומה באיזור? יש כוסות קפה של יטבתה (ולדעתי גם של חברות אחרות) שאין צורך לשמור בקירור (כמו חלב עמיד) וניתן לשמור מספר ימים בצידנית. מצרפת תמונה.

3. להצטייד בסבון כלים שהוא גם סבון לשטיפת ירקות במוצר אחד (ללא בישום או צבע) – יש לספארק מוצר כזה, אולי לעוד חברות.

4. לסגור הכללללללל – לא להשאיר אוכל פתוח בשום מצב/שלב/זמן… נשאר פתוח ולא מושגח – מקומו מיד בפח. דאגו למפת ניילון גדולה שתהיה זמינה תמיד לכיסוי.

5. לא להשאיר אוכל ברכב כשיוצאים, במיוחד לא בכלי פלסטיק… הכלל נכון גם לבקבוקי מים. פלסטיק בחום משחרר לתוך המים ננופלסטיקים קטנים ואתם מאוד לא רוצים לשתות אותם.

6. אל תשטפו כלים במי נחלים (אם בטעות בקטע מוזר אתם עושים את זה). אם כבר אין ברירה ואתם ממש חייבים אז להרתיח כמה שיותר וגם אז זה לא כדאי. (כן, גם אם ראיתם שחרורים, לא, אתם לא מש"צים).

7. אל תבזבזו מקום בקירור על ירקות, רובם לא צריכים קירור. דאגו להפריד בין עגבניות למלפפונים ובכלל לשמור כל ירק עם חבריו ולא לערבב בין משפחות כדי לעזור להם לשרוד.

8. לא מאמינה שיש צורך לכתוב אבל מזון מן החי נשמר רק בקירור. הקפיאו בקבוקי קרח ואל תשאירו מקום לאוויר בכלל, כך הקרח ישמר יותר זמן.

9. פתחתם שימורים? אל תשפכו את הנוזל המלוח, הוא מסייע בשימור המזון שבקופסא.

10. אל תשרפו טונה בקופסת שימורים. שריפת האריזה גורמת לפליטת חומרים מהאריזה לתוך המוצר (תהליך שנקרא מיגרציה).

11. שכחתם דאורדורנט? סודה לשתיה אפקטיבית לא פחות בנטרול ריחות רעים ואפילו טבעית. אני תמיד מחזיקה ברכב.

12. בחייאת, שחררו מחד פעמי, זה קשה לוותר בקמפינג אבל תכלס חשוב.

עגבניה מפרישה גז אתילן ולכן לא כדאי לאחסנה ליד מלפפון
לחוק ה-5 שניות אין באמת תועלת
כפית מתכת לא עוזרת להארכת חיי מלפפון